Imate bolečine v spodnjem delu trebuha?

bolečine v spodnjem delu trebuha

Če imate pogoste bolečine v spodnjem delu trebuh je morda čas za alarm in obisk pri osebnem zdravniku. Če se vam to pogosto dogaja morate vsekakor spremljati vaše bolečine v spodnjem delu trebuha  in poskušati opredeliti kje točno vas boli. Vsaka informacija namreč bo prav prišla ko boste svoje bolečine opisovali zdravniku. Pomembno je ali se te bolečine pojavijo po kakšni hrani ali ob kakšnem dogodku in podobno. Po navadi pa se bolečine v spodnjem delu trebuha pojavijo zaradi obolenja sečil, reproduktivnih organov ali pa zaradi kakšnih črevesnih težav.

bolečine v spodnjem delu trebuha

Če se bolečine v spodnjem delu trebuha povezane z sečili potem imate verjetno tudi kakšne druge simptome kot le bolečine. Po navadi imamo takrat malce pekoč občutek pri opravljanju male potrebe in konstanten občutek da nas tišči na malo potrebo. S tem so povezane tudi bolečine v spodnjem delu trebuha. Bolečina se lahko pojavi tudi v ledvenem predelu in pa pozorni moramo biti tudi na možnost krvi v urinu. Če so bolečine v trebuhu povezane z reproduktivnimi organi in najbolj pogosta težava je po navadi ravno menstruacija. Veliko žensk ima ob menstruaciji hude težave in bolečine v spodnjem delu trebuha in ravno te težave jim povzročajo preglavice. Dobra novica pa je da te težave trajajo le nekaj dni, pri nekaterih samo prvi dan, pri nekaterih celo v času ovulacije.

Različne bolečine v spodnjem delu trebuha pa nas spremljajo tudi pri črevesnih obolenjih. Bodisi zaradi zaprtja ali raznih alergij. Pri teh bolečinah nas po navadi spremljajo krči, napenjanje in napet trebuh. Če opazite krvavitev iz zadnjične odprtine pa morate nujno čimprej obiskati zdravnika, saj se lahko gre za kakšno bolj resno obolenje, ki mora biti spremljano. Vsekakor morate biti pozorni na različne bolečine  v spodnjem delu trebuha. Če bolečina traja en dan, ne delajte panike, če pa bolečin traja več dni skupaj ali pa je pogosta pa morate vsekakor obiskati zdravnika in opraviti preventiven pregled.