Zmanjšanje dojk

Zmanjšanje dojk

Redukcijska mamaplastika ali zmanjšanje dojk je izraz, ki cilja na zmanjšanje dojk. Ponavadi, se ženska odloči za zmanjšanje dojk, zaradi prevelikega obsega prsi in njihove teže.

za lepotni poseg. Med operacijo je potrebno odstraniti odvečno kožo, tkivo in pa maščobo, ki jo ima dojka. Bradavice in kolobarje pa je treba dvigniti v višji položaj, ponavadi pa kolobar tudi zmanjšajo. Hkrati poleg zmanjšanja dojk se opravi tudi dvig dojk, da vse skupaj zgleda bokj naravno, in pa da dojke oziroma prsi izgledajo bolj napete.

Ali zmanjšanje dojk traja dolgo časa? Ponavadi za zmanjšanje dojk potrebujejo 3 ure. Mnoge ženske so bolj srečne z manjšimi dojkami, saj jim to omogoča lažje gibanje in opravljanje vsakodnevnih opravil. Ta poseg ima neverjeten vpliv na ženske in njihovo samopodobo ter pa še samozavest. Seveda zmanjšanje dojk izboljša kakovost pacientinega življenja.

Zmanjšanje dojk

Ustrezne kandidatke za zmanjšanje dojk so ženske, ki menijo da imajo prevelike prsi in, da jih njihova teža ovira pri vsakdanjih delih. Pogosto je tukaj tudi počutje nelagodja, obremenijo oa lahko tudi hrbtenico, kar pa seveda ni zdravo. Še en minus pa je to, da dojke izgledajo povešene, kar pa se veda ni estetsko dobro.

Če si želiš zmanjšanja dojk, moraš biti v dobri fizični kondiciji in moraš imeti primerno telesno težo, moraš pa biti tudi popolnoma zdrava, da ne bi prišlo do kakršnih koli zapletov.

Ženske, ki imajo prevelike dojke imajo ponavadi znake hipermastije. Ti pa so: bolečine v dojkah, hrbtu, ramenih, neustrezna drža, nesamozavest ali slaba samopodoba, težave z oblačili, zareze v ramenih.

Veliko različnih oblik operacij obstaja. Ponavadi so pri povečanih dojkah 4 težave, torej presežek tkiva ali maščobe v dojkah, odvečna koža dojk, odvečno tkivo ob straneh dojk, raztegnjeni kolobarji bradavic. Torej, če razlišljate o zmanjšanju dojk, vam priporočam, da obiščete specializiranega kirurga, ki vam bo zagotovil boljšo kakovost življenje. Seveda pa bodite popolnoma prepričani, da si tega res želite.