Ekonomska fakulteta

Boste letos ali kmalu končali srednjo šolo? Ali pa ste jo že končali in še vedno ne veste katero fakulteto izbrati za vaš študij? Mogoče imam pravo rešitev za vas, če je v vašem interesu, da bi se radi zaposlili v kakšni pisarni ali kjerkoli drugje kjer delate s papirji. Če  vas to zanima bo ekonomska fakulteta prava izbira za vas. Več o tem pa si lahko preberete na: www.katoliski-institut.si

ekonomska fakulteta

Šolsko leto za dijake zadnjih letnikov se počasi končuje. So se pa že tako ali tako morali vpisati na fakulteto ali pa bodo to naredili v drugem prijavnem roku. Tukaj pa bo nekaj na kratko predstavljena ekonomska fakulteta. Mogoče vas ta članek prepriča in se vpišete prav na to fakulteto.

Vse zanima sploh kaj dobite tukaj oziroma kaj se naučite na tej fakulteti. Naučijo vas: dela v skupini ali pa dela kot posameznika, krepijo vašo javno nastopanje, veliko dajo tudi na angleški jezik in pa spodbudijo vašo etično odločnost. Vse ekonomske fakultete vam nudijo tudi možnosti študentskih izmenjav in tako študirate v tujini. Mislim, da je to marsikomu všeč, s tem tudi izboljšujete svojo angleščino ali kakšen drugi jezik in pa spoznate druge kulture. Ekonomska fakulteta traja tri leta oziroma šest semestrov, po tem pa dobite naziv diplomirana ekonomistka oziroma diplomiran ekonomist.

Pogoji za vpis so končana splošna matura ali pa lahko končana poklicna matura ter pa katerikoli peti predmet zraven poklicne mature. Mislim, da pogoji za vpis niso tako hudi, saj tudi če končate poklicno maturo lahko imate katerikoli peti predmet dodatno zraven poklicne mature. Kateri predmet to bo se odločite sami. Šolate se lahko redno ali izredno. Naj povem da izredno pomeni, da morate šolsko leto plačevati.

Ekonomska fakulteta je prava odločitev za vse, ki radi delate s papirji. Mora pa vam tudi iti matematika, saj te je tukaj veliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.