Estetski posegi: modna muha ali dvig samozavesti?

Lepoto različno dojemamo, kaj je lepo in kaj ni, nas učijo v večini mediji. So estetski posegi rešitev za psihološke težave, ki jih povzročajo osebni kompleksi ali ne, je odločitev vsakega posameznika. Vsakdo, ki je nezadovoljen s svojim telesom iz takih ali drugačnih razlogov, pa je kdaj pomislil, da bi prihranil nekaj denarja in ga vložil “vase”. Pa s tem res vložimo v svoje dobro počutje ali le zatiramo neke globlje težave?

Danes lepotne ideale postavlja svet okoli nas in redko kdo ima dovolj osebnosti, da se jim postavi po robu in zgodbo pelje po svoje, brez, da bi podlegel slednjim. Za mnoge pa so rešitev estetski posegi, ki jim pomagajo na poti do sreče. Zakaj pa ne, bi lahko rekli. Sami se odločimo za njih, sami jih plačamo in sami nosimo posledice. Tovrstne operacije so postale bolj dostopne in bolj oglaševane, zato se vedno več ljudi dejansko odloči zanje. Slabe reklame je malo, saj se o potencialno nevarnih posledicah malo govori oziroma se za vse vedno najde rešitev: nov poseg. Tukaj naletimo na težavo. Estetski posegi so droga, vsaj tako lahko iz izkušenj marsikdo pove. Z neomejenim dodajanjem lepotnih popravkov hitro dosežemo nasprotni učinek. Druge plati popravljanja naših teles pa tudi ne gre zanemariti, saj so estetski posegi eden glavnih ključev do okrevanja po hudih boleznih ali nesrečah.

estetski posegi

Plastična kirurgija se razvija in prav je tako. Vsakdo ima pravico biti srečen, pa če mu to omogoča par novih silikonskih prsi ali pa operacija iznakaženega obraza po prometni nesreči. Kar ni nujno, moramo pač kupiti kot modni dodatek v trgovini, na voljo pa je tudi zastonj povrnitev normalnega življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.