Vas muči hernija diska – tu je takojšnja rešitev

Hernija diska je pogosta težava hrbtenice. Je medicinski izraz, ki opisuje stanje, ko se del medvretenčne ploščice, znane tudi kot medvretenčni disk, premakne iz svojega običajnega položaja v hrbteničnem kanalu. Poznate nekirurško zdravljenje s pomočjo odličnih aparatov podjetja Semos? Strokovnjaki vam bodo pomagali takoj.

Disk v hrbtenici deluje kot blažilec med vretenci. Disk ima zunanji obroč in želatinasto sredico. Pri herniji diska pride do razpoke v zunanjem obroču. Sredica nato pritiska na razpoko. Pritisk povzroči izboklino diska izven običajnega položaja. To lahko privede do pritiska na okoliške živčne korenine ali hrbtenjačo, kar povzroča hude bolečine, ki se širijo v druge okončine in povzročajo simptome. Omejena gibljivost je eden izmed pogostih simptomov. Prav tako se pojavi mravljinčenje ali odrevenelost v okončinah.

 hernija diska

Hernija diska je lahko posledica poškodbe ali obrabe diskov ter po navadi prizadene spodnji del hrbta (ledveno območje), vratna hrbtenica je drugo najpogostejše prizadeto območje. Redkeje se hernija diska pojavi v prsni hrbtenici. Hernijo diska lahko povzroči nenadni gib ali dvigovanje težkih bremen. Pogosti dejavniki tveganja za nastanek hernije diska so še: obraba s starostjo, dolgotrajno sedenje, prekomerna telesna teža ali genetska nagnjenost. Diagnozo običajno postavi zdravnik na podlagi simptomov in slikovnih preiskav – MRI je pogosto uporabljena metoda za slikanje hrbtenice.

Nekatere hernije diskov so asimptomatske in ne zahtevajo posebnega zdravljenja. Priporočljiva je vadba za krepitev hrbtenice in trebušnih mišic. Tudi joga in pilates sta lahko koristna za izboljšanje prožnosti in ravnotežja. Za zmanjšanje obremenitev hrbtenice je koristno še hrbtno plavanje. Obstaja več terapevtskih metod za zdravljenje hernije diska, od katerih so nekatere konzervativne (brez kirurškega posega) in druge kirurške. Operacija je zadnja možnost, če druge metode zdravljenja niso učinkovite. Rehabilitacija po operaciji je ključnega pomena za okrevanje

Fizioterapija je lahko koristna za lajšanje simptomov. Obstajajo tudi druge naprave, ki se uporabljajo za zdravljenje hernije diska, kot so elektromagnetne naprave, ultrazvok ali hladilne naprave, ki se uporabljajo za lajšanje bolečin in vnetja. S pomočjo najsodobnejših aparatov vam v podjetju Semos izkušeni fizioterapevti lahko pomagajo pri lajšanju in obvladovanju bolečin ob diagnozi hernija diska. Redna vadba in vzdrževanje zdravega življenjskega sloga lahko zmanjšata možnosti za ponovitev hernije diska.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.