Kaj podariti za valentinovo

valentinovo

Bliža se Valentinovo, dan v letu, ko svojim bližnjim povemo in pokažemo koliko nam pomenijo. Ljubezen do drugih lahko izrazimo vsak dan v letu, a Valentinovo je priložnost, da jim s svojo ljubeznijo izrazimo koliko smo jim zares naklonjeni. Praznujemo ga 14. februarja, ko si zaljubljenci izkazujejo ljubezen in naklonjenost. Izvira iz Anglije in se je nato razširil v Ameriko.

Danes je tempo življenja hiter in včasih pozabimo nase in na razvajanje, da se sprostimo in preživimo svoj prosti čas s partnerjem. Valentinovo je priljubljen praznik, izkazujemo ga lahko z medsebojno izmenjavo ljubezenskih pisemc in podarjanjem daril. Na spletu najdemo veliko idej kako si polepšati ta dan in zakaj ne bi izkoristili te priložnosti?

Simbol tega praznika je srce in rdeča barva. Trgovske police bodo bogato obložene z raznimi bonbonierami, srčki in rdečimi vrtnicami, s katerimi lahko obdarimo svoje najdražje. Povsod po svetu se na Valentinovo pošlje skoraj toliko voščilnic kot za novo leto. Čar voščilnic je, da so lahko anonimne, napišemo lahko preproste ljubezenske verze, pesmi in s tem polepšamo dan izbrani osebi. Darila lahko izdelamo tudi sami na primer: napišemo pesem, če smo ustvarjalni lahko tudi kaj narišemo ali pa lahko skuhamo romantično večerjo in tako presenetimo svojega partnerja.

valentinovo

Darila naj bodo skromna, saj za ljubezen ni pomemben denar ampak moramo biti hvaležni druga za drugega in izkoristiti ta čas ter povedati svojemu najdražjemu, da ga imamo radi. Vrtnica nekako velja za kraljico cvetlic, zato ni čudno, da je ta pogosto darilo za valentinovo. Rdeča barva simbolizira ljubezen, strast, moč, toploto, navdušenje.

Pomembno je, da si vzamemo čas za svojega partnerja, prijatelje in zase. Izkoristiti moramo vsak dan in preživeti najlepše trenutke ob osebah, ki nam največ pomenijo saj nikoli ne vemo kaj lahko prinese prihodnost.