Kako urediti vrt?

Če imamo svojo hišo in vsaj nekoliko prostora okoli nje, zagotovo imamo tudi vrt. Prav gotovo ima vsak, ki ima stanovanjsko  hiša tudi urejen vrt, prostor kjer se lahko sprosti in kvalitetno preživi svoj prosti čas. Vsekakor je vrt prostor kjer lahko preživljamo čas z družino in prijatelji. Vrt mnogi izkoristijo tudi za razne piknike in druženja, še posebno v toplejših sončnih dneh, ko je sproščanje v senci najbolj priljubljeno.

vrt

Vsekakor je ureditev vrta odvisna predvsem od same velikosti vrta. Če imamo vrt majhen si ne moremo ravno privoščiti, da zasadimo celoten drevored in še par gredic poleg. Zato je zelo pomembno, da celotno ureditev prilagodimo velikosti vrta. Če imamo nekoliko večji vrt lahko na konec vrta postavimo tudi manjšo leseno hišico kjer imamo shranjeno orodje za ureditev vrta, morda tudi žar in celo ležalnike, stole in mizo, ko je slabo vreme ali pa čez zimo. Če imamo dovolj prostoren vrt si lahko poleg raznih sadnih in okrasnih dreves zasadimo tudi manjše gredice z okrasnim cvetjem. Iz gredic si lahko oblikujemo tudi prostor kamor postavimo mizo in stole, poleg pa lahko postavimo tudi kakšen ležalnik ali pa bolj udoben stol na katerem se z veseljem spočijemo, ko pridemo domov iz službe.

Za dodatno popestritev si lahko na vhod v vrt ali pa na rob gredice postavimo tudi kakšnega okrasnega palčka ali pa katerokoli okrasno figuro, ki bi lahko krasila naš vrt. V kolikor pa nimamo dovolj dreves, ki bi nam poleti delala senco, pa si lahko postavimo tudi kakšen senčnik ali pa kar paviljon. Paviljoni so zelo dobrodošli tudi v primeru nekoliko slabšega vremena, saj jih je možno dobro pritrditi, da nam jih ob morebitnem vetru ne odnese.

Vrt lahko še posebej popestrimo z raznoraznim pisanim cvetjem in ga zasadimo tako, da imamo vrt pisan od pomladi do jeseni. Kjer želimo postaviti mizo ali ležalnik pa si lahko zagotovimo senco tudi z raznoraznimi grmovnicami ali pa plezalkami, katere usmerimo, da rastejo po določeni opori, katero postavimo okoli prostora kjer želimo pozneje namestiti mizo ali ležalnik. Še posebej pa je vrt dobrodošel, če imamo mlajše otroke in se lahko igrajo v vrtu, mi pa smo brez skrbi, da se jim kaj ne bi zgodilo. V vrtu lahko tako v poletnem času tudi organiziramo razne rojstno dnevne zabave tako za otroke kot tudi zase. Vsekakor je vrt idealen za vse tako tiste, ki živijo sami kot tudi tiste, ki imajo družino in majhne otroke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.