Tiskanje nalepk za avto ali prodajalno

tiskanje nalepk

Tiskanje nalepk je tehnika tiska, ko se natisnejo različne vrste nalepk za na steno, steklo avto, tla, produkte in podobno. Nalepke so najpogostejše PVC torej plastične, ki so namenjene za zunaj in papirnate, ki niso tako obstojne. Tiskanje nalepk se splača takrat, ko bi radi imeli reklamo na določenih mestih, kjer naj bi se sporočilo pojavljalo dlje časa, za to pa je potreben profesionalen tisk.

 

Nalepke so že nekaj časa eden najbolj zanimivih in praktičnih reklam za oglaševanje reklamnih sporočil. Nalepke so lahko prosojne, natisnjene na raznih plastičnih folijah, ki so matirane, sijajne, imajo določeno strukturo ali so barvne. Te so največkrat namenjene steklom, steklenim vratom, kjer imamo precej napisov tudi opozorilnih in obveščevalnih. Lahko so tudi neprosojne.

Tiskanje nalepk na papir pomeni, da so take nalepke namenjene uporabi v zaprtih prostorih in niso obstojen za vlago. Največkrat so to nalepke, ki jih lepimo albume ali pa take, ki se bodo kasneje odstranile, lahko so tudi namenjen za artikle kot so na primer obvestila, deklaracije in cene.

tiskanje nalepk

Tiskanje nalepk za avtomobile je malo bolj zahtevna tehnika, saj morajo biti zelo obstojne in odporne tudi na pranje. Lahko se tudi laminirajo, s čimer se poveča njihova obstojnost. Izbere pa se lahko kakršen koli dizajn si zamislite ali fotografijo, vse je možni narediti in nalepiti na avto, saj stroji izrežejo točno take kose, kot jih potrebujete za določen avto.

Tiskanje nalepk je enostavno opravilo, če ga opravljajo strokovnjaki na strojih, ki so temu namenjeni, zato je najbolje oblikovanje in načrtovanje nalepk njim prepustiti, nenazadnje pa tudi lepljenje zahtevnejših nalepk na steno, steklo ali druge površine, saj obstaja možnost, da ob nekdo, ki ni vajen tega opravila, nalepko nalepil tako, da bodo vidni zračni mehurji, kar pa zagotovo ni lepo.

Nalepke so lahko tudi za na obleko, za kovino in plastiko. Te se običajno uporabljajo zunaj, zato je najbolje, da so plastične, ker so odporne na vlago.