Kako vam lahko zobozdravstvo pomaga?

zobozdravstvo

Zdravje našega telesa je v veliki meri odvisno od nas in naših življenjskih navad. Obisk pri zdravniku v primeru težav z zdravjem nam je nekako blizu, pogosto pa nam ni tako blizu zobozdravstvo in njihove storitve. Kako povečati svoje zaupanje v zobozdravstvo in pravočasno poiskati pomoč?

Kako nam zobozdravstvo lahko pomaga?

Zobozdravstvena veja medicine je usmerjena v zdravje naše ustne votline. Delujejo na področju javnega in zasebnega zdravstva, pri čemer je njihova primarna naloga preprečevanje in zdravljenje dentalnih oziroma ustnih bolezni, popravljanje zobnih nepravilnosti ter zdravljenje njihovih poškodb.

Zobozdravniki odstranjujejo zobni kamen, popravljajo morebitne poškodbe zob ter vstavljajo zobne plombe. Ključni so pri diagnosticiranju in zdravljenju tako bolezni zob svojih bolnikov kot tudi njihovih dlesni ter drugih delov ustne votline. Pri tem je pomembna tudi njihova vloga pri sami preventivi, ki vključuje podajanje nasvetov o negi in skrbi za zobe, dlesni in celotno ustno votlino ter pri nasvetih o izbiri primerne hrane, ki bo imela na zdravje zob in ustne votline najmanjši vpliv. So torej neke vrste varnostniki vaših ust, ki predstavljajo enega od glavnih virov bakterij ter omogočajo vnos hrane ter lep nasmeh. Ta pa zagotavlja prvi stik z vsemi okoli nas. In želimo si, da je ta prijeten in pozitiven.

Kdo so zobozdravniki?

Zobozdravniki so osebe, ki so se izobrazile na medicinski fakulteti in pridobile naziv doktorja dentalne medicine. Gre za enovit študijski program, v katerem študenti pridobivajo raznolika znanja najprej s splošnega, nato pa vse bolj usmerjenega področja delovanja telesa. Po zaključku študija sledita še pripravniški staž ter specializacija, kasneje pa se morajo zdravniki še vedno ves čas izobraževati in na tak način podaljševati svojo zdravniško licenco.

Znanje, ki ga pridobijo, ves čas uporabljajo pri delu s svojimi pacienti, ki jim pomagajo tako na kurativnem kot preventivnem nivoju. Pomembno je le, da delu zobozdravnika zaupate, predvsem pa se ne »bele halje« ne prestrašite – zobozdravnik je tu za vas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.